09 август 2011

Каяк: зарибяване

С Jojo често се увличаме по някакъв нов спорт или друго занимание. Някои увлечения се превръщат в сериозно хоби, други отпадат, но винаги е много интересно да научаваш нещо ново. Твърдо вярвам, че човек се развива чрез хобитата си, а не когато работи. Последното си е рутина и задълбаване в една област, а наоколо има толкова много интересни неща за правене.

Смятам да разкажа в следващите публикации за увлечението ни по гребане с каяк -от избора на лодката, видео уроците по гребане и до първия ни истински поход до пустинния плаж Сургеле /до Камчийски пясъци/. За съжаление не разполагам със снимки от похода, защото направихме грешката да не се подготвим добре с водонепроницаемо оборудване и не посмяхме да вземем фотоапарата. Така, че ни останаха само спомените от преживяното.

Увлечението ни по каяка се появи внезапно преди две години, когато се записахме на еднодневен поход с кану по Камчия, организиран от клуб Adventure bg
Връзка
Никога дотогава не бяхме стъпвали в кану, но след инструктажа, мисля, че се справихме добре. Толкова ни хареса, че се замислихме за собствена лодка, но не кану. Кануто е доста тежичко, трудно преносимо с автомобил и плоскодънно, а ние искахме нещо с повечко кил.

В галерията има снимки от похода с кануто. Камчия е много красива и спокойна река, на моменти пейзажът прилича на новозеландски или амазонски. Не съм била по тези екзотични места, но така си ги представям. Точно с това ни заплени гребането-спорт на открито сред красива природа и чувството за абсолютна свобода, което те прави щастлив.

Няма коментари: