01 октомври 2010

Онлайн пазаруване-книги

Започнах да пазарувам онлайн именно с книги. Много е удобно, защото могат да се разглеждат стотици книги, без да е нужно да те заболяват краката от часове стоене прав пред рафтовете. Не отричам, че книжарниците имат чар и атмосфера- аз например имам любима малка книжарничка на Борис и любима книжарка, която толкова добре познава вкуса ми... Но все пак пазарувам книги и онлайн.
Предимството пред пазаруването на парфюми и дрехи от Бг е, че няма ментета или както вече е прието няма реплики на книги. Оригинални са си.
Тук няма да изброявам сайтове. Пазарувам само от български книжарници, поръчвала съм почти от всички в пространството и всички са били коректни. Лесно могат да се намерят с търсачка, единствено има смисъл да се гледат условията за доставка-цена, правят ли намаление за по-голяма похарчена сума, има ли опция за безплатна доставка. Има обаче, някои трикове, които могат да са от полза:
Много е изгодно да се поръчва директно от сайтове на издателства. Правят големи отстъпки, промоции и подаръци. Понякога това е и най-лесния начин за снабдяване с книга с изчерпан тираж. Достатъчно е да се проведе телефонен разговор със съответното издателство и ако имат книгата /а те обикновено имат няколко бройки/ на драго сърце се съгласяват да я изпратят. В това отношение имам много положителен опит с Еднорог.
Но има и случаи когато издателството не може или не разполага с търсената книга, или книгата отдавна не е преиздавана. В този случай вариант е Книжният пазар. В този сайт всеки може да предлага за продан книгите си, като цените са много добри. Изисква регистрация, която дава възможност за обявяване на заглавията, които потребителят търси. Така, ако друг потребител, продава издирванта книга ще може да я предложи на правилния купувач. Имам няколко купени по този начин книги, все трудно откриваеми по книжарниците.
Разбира се, съществуват и антикварни книжарници, но Книжният пазар е доста по-изгодно място за пазаруване.
Възможно най-пълен списък с Бг издателства и уеб адресите им:

2 коментара:

emma jacob каза...

Просто сега намерих този вид уеблог и допълнително аз наистина трябва да се спомене, че този уникален, е на хладно статия. Благодаря ви за тази отлична селективно информация.
SALE SHOES

Tarna каза...

Не разбрах много добре коментара, но цитирания сайт не доставя в България. Иначе не е лош, има разнообразни марки и модели.