14 юли 2008

Добра организация на рали България

Снощи се върнахме късно от ралито, но веднага се заехме да гледаме и подреждаме снимките. Случи се нещо изключително неприятно, което обезмисли 12 часа труд-снимките от втория ден не се отварят, естествено това са най-хубавите.
Иначе самото рали беше много добре организирано, за първи път имаше прес център и в боксовете, а това е много удобно. Само дето отново се натъкнахме на проблема с неотваряне на отсечка, по която е карано по-рано през деня. Въпросът е, че повечето си правим план как ще се движим още преди ралито, като се съобразяваме с програмата, дадена от организаторите. Така, че, ако няма да се отваря някоя отсечка, добре е това да бъде решено по-отрано и съответно отразено в програмата. Иначе полицаите бяха любезни и спокойни, даже ги съжалих, защото им се наложи да издържат на голям стрес и откровени ругатни. А точно те, които стоят до лентите, едва ли са издали заповед да не се отваря отсечката.

Довечера ще гледам да пусна малко снимки и впечатления от надпреварата.

Допълнение: Вчера случайно попаднах на сайта на МВР, където беше описано затварянето на отсечките точно както се случи. Това затвърждава убеждението ми, че полицията и федерацията трябва да съгласуват програмите си и да излизат с един вариант, за да не страдат фенове и журналисти.

Няма коментари: