30 юли 2008

Румен Димитров-изчезнал


Столичното Шесто РПУ издирва 27-годишния Румен Димитров Динев. Младият мъж е с постоянен адрес в ж.к. "Младост".

На 21 юли е напуснал вилата си в кв. "Симеоново" с лек автомобил "Пежо 206", сив металик, с регистрационен номер С 4992 ХТ и оттогава е в неизвестност, съобщиха от МВР.
Румен Динев е висок 180 см, слаб, с кафяви очи, леко чуплива къса черна коса и продълговато лице. Облича се спортно.
Полицията умолява гражданите, които разполагат с информация за издирвания, да се обадят на тел. 166, 982-17-60 , 982-17-55 или в най-близкото РПУ.


Надявам се тази информация да достигне до повече хора и някой да е в състояние да даде сведения за него. Румен е близък роднина на Jojo и всички много се притесняваме, защото няма нищо по-страшно от неизвестността.

28 юли 2008

Преди рали Стари столици

Следващият уикенд няма да се скучае-предстои рали "Стари столици" в Шумен, от 02-03.август. В сайта все още няма карта на етапите, нито график за затваряне и отваряне на отсечките. Изглежда ще трябва да се информираме на място. Въпреки, че все още има надежда информацията да излезе преди петък. Ето сайта на ралито: http://www.rallystaristolici.com/
Още преди седмица сме запазили нощувки и понеже не сме посещавали досега Шумен, имаме планове да съчетаем спортното мероприятие с туризъм. А там има какво да се види. Рали туризмът е тема, за която ми се иска да напиша малко повече, ще използвам снимките след ралито, за да развия тезата си:)

18 юли 2008

Крум Дончев и Стойко Вълчев сътвориха малък повдиг

Рали България свърши, но не и темата за него. Изглежда съм добър пророк, когато в предишния пост казах, че Крум Дончев и Стойко Вълчев ще се борят за точки и в българския и в европейския шампионат. Е, пребориха се! Вече не е новина, че българите победиха и се придвижиха с 6 места и в европейския шампионат пред Корадо Фонтана.
Оказва се, обаче, че двамата наистина са сътворили малък подвиг. В началото беше разпространена информацията, че през втория ден са върнали газта и че се наложло да сменят скоростна кутия. Истината е, че на третата отсечка в неделя им се чупи трета скорост, а на шестата и втора скорост. Само те си знаят как са успяли не само да финишират, но и да запазят първото си място. Гледахме ги на последната отсечка, минаха най-атрактивно и бяха много бързи.
Не по-малък подвиг е и този на Игнат Исаев. На него още в събота му се чупи скоростната кутия, пак на третата отсечка /явно нещо е била прокълната тази отсечка/ и така си карал до финала.

17 юли 2008

Бъги тест драйв-снимки


undefined

Бъги тест драйв

В неделя откриваме пистата за бъги тест драйв. Поканили сме приятели и се надяваме сезонът да бъде дълъг и ....сух. Jojo и Симеон твърдят, че са готови с машините и с новото оформление на трасето-този път ще бъде за "италианско преследване", а аз подготвям гощавката и посрещането.

14 юли 2008

Рали България 2008 в снимки

Игнат на ръба.
Единствената дама в ралишампионата Екатерина Стратиева .

Боби Борисов за първи път тази година взима участие в рали, но се представи достйно.







Игнат Исаев-бърз и атрактивен от първата до последната отсечка.




































Добра организация на рали България

Снощи се върнахме късно от ралито, но веднага се заехме да гледаме и подреждаме снимките. Случи се нещо изключително неприятно, което обезмисли 12 часа труд-снимките от втория ден не се отварят, естествено това са най-хубавите.
Иначе самото рали беше много добре организирано, за първи път имаше прес център и в боксовете, а това е много удобно. Само дето отново се натъкнахме на проблема с неотваряне на отсечка, по която е карано по-рано през деня. Въпросът е, че повечето си правим план как ще се движим още преди ралито, като се съобразяваме с програмата, дадена от организаторите. Така, че, ако няма да се отваря някоя отсечка, добре е това да бъде решено по-отрано и съответно отразено в програмата. Иначе полицаите бяха любезни и спокойни, даже ги съжалих, защото им се наложи да издържат на голям стрес и откровени ругатни. А точно те, които стоят до лентите, едва ли са издали заповед да не се отваря отсечката.

Довечера ще гледам да пусна малко снимки и впечатления от надпреварата.

Допълнение: Вчера случайно попаднах на сайта на МВР, където беше описано затварянето на отсечките точно както се случи. Това затвърждава убеждението ми, че полицията и федерацията трябва да съгласуват програмите си и да излизат с един вариант, за да не страдат фенове и журналисти.

10 юли 2008

Рали България

Утре започва Ралито! Отиваме на Боровец, снабдени сме с фотоапарати, хладилна чанта за сандвичи и вода, удобни рибарски столове и знаме। Тази година очакваме да бъде много интересно, има १२ чужди екипажа, а Крум Дончев ще се бори за точки и в нашия и в европейския шампионат.। Ето я програмата: http://www.rallybulgaria.com/organisation_1.php?r1=
Никъде не излиза в търсачките, трябваше,।да използвам връзки, за
да се добера до сайта.।।

Mighealthnet

Първото ми съобщение и веднага да се похваля. Сайтът, по който работя вече е активен.
Ето го: http://mighealth.net/index.php/Country_wikis
Все още има много какво да се качва, но това е едно добро начало.